Nyheter

Möt vår nya säljare, Peter Groth!

Vad har du arbetat med tidigare?
Jag har tidigare arbetat i roller som maskinoperatör, kvalitetstekniker, orderhandläggare, teamleader och offerthandläggare inom kabelindustrin.

Är du bekant med Sittab eller branschen sedan förut?
Jag har följt Sittab lite på distans sedan Patrik började som VD och Alexander som säljare, då jag jobbat med dem tidigare. När det kommer till branschen har jag ett antal bekanta som arbetar inom skogsindustri och entreprenad. Själv körde jag lastmaskin i lumpen och truck har jag kört i tidigare arbeten.

Hur kommer det sig att du sökte jobb på just Sittab?
Jag blev uppringd av Patrik som berättade att han sökte säljare. Jag hade egentligen ingen plan att byta jobb men jag gillar branschen och Sittab har väldigt bra produkter, så jag tog chansen och sökte jobbet.

Du har nu jobbat på Sittab i några veckor, hur ser dagarna ut och har du kommit in i arbetet?
Mina dagar är väldigt varierande men mestadels svarar jag på offertförfrågningar och andra funderingar som våra kunder har. Annars är jag ute på kundbesök eller genomför olika produktutbildningar. Det varvas också med större projekt där jag jobbar nära kunden och våra ingenjörer, för att hitta den bästa lösningen i specifika projekt.

Vilka utmaningar har du stött på?
Den största utmaningen var att lära sig namnen på alla kollegor men i övrigt så handlar det om att lära sig produktsortimentet och att lyckas bygga långvariga relationer med våra kunder.

Vad är det roligaste med jobbet?
Att ingenting är omöjligt. Det är så kul att vara säljare när man kan ge kundanpassade lösningar och möta deras behov. Sen har jag väldigt bra kollegor som förgyller dagarna. Vi har väldigt roligt på jobbet.

Vilka målsättningar har du i din nuvarande roll och på Sittab?
Jag vill skapa mervärde för våra kunder och hjälpa dem att växa tillsammans med Sittab. Win-win är något jag eftersträvar med andra ord.

Vad gör du när du inte jobbar?
Umgås med familj och släkt. Fiskar en del men alldeles för sällan. Jag spenderar en hel del tid i garaget också där jag skruvar med bilar, motorcyklar gokarts och allt annat som behövs lagas.

Korta fakta
Ålder: 36år
Bor: Borlänge
Familj: Fru och fem barn
Hobbies/intressen: Motorsport, fiske och friluftsliv.