Jobbannonser

Vi söker ny konstruktör/projektledare

Om Sittab

Sittab är världsledande inom ergonomiska förar- och operatörsmiljöer, vi utvecklar och tillverkar ergonomiska lösningar till de flesta fordon som vändskivor, armstöd och joystickboxar m.m.
Vår stabila tillväxt har lett till att vi har dotterbolag i Indien, Kina, Europa och USA och de kommande åren kommer vår satsning på den internationella marknaden att intensifieras ytterligare. Sittab Sverige som är vårt huvudkontor omsätter idag ca 125 miljoner kronor och vårt USA kontor 6.5 miljoner dollar. Vi är totalt ca 65 anställda fördelat över Sverige, USA, Kina och Indien. Vårt USA-kontor Sittab Inc, startades 2011 och har sedan dess ökat vår redan befintliga marknadsandel i USA markant och ökat omsättningen från 1 miljon till 6.5 miljoner dollar.
Läs mer om Sittab på vår hemsida www.sittab.se

Om jobbet

Vi söker nu en konstruktör/projektledare till kontoret i Gustafs utanför Borlänge.
Du kommer att ingå i en grupp av ingenjörer som i nära samarbete med kunder och leverantörer tar fram nya lösningar som ger våra kunder en bra position på marknaden. En stor del av arbetet kommer bestå av att driva projekten i samarbete med våra kunders utvecklingsavdelningar med hjälp av vår indiska ingenjörsgrupp som utför detaljkonstruktionen. Tjänsten riktar sig främst till att möta vår lokala marknad i USA där tyngdpunkten av arbetet ligger i att tillsammans med vårt lokala säljkontor i USA driva produktutvecklingen mot våra maskintillverkande kunder så som t.ex. John Deere och Caterpillar.

Placeringsort

Du kommer att arbeta från huvudkontoret i Gustafs där vi idag har vårt PDP-center. Men resor till t.ex. USA och Kina kommer att förekomma.

Dina kvalifikationer

I rollen ser vi en ansvarsfull, initiativrik och samarbetsvillig person med förmåga att skapa resultat. Viktigt för denna tjänst är också att du är strukturerad och lyhörd för våra kunders behov, och kan skapa en kravspecifikation som ska mötas. En av dina drivkrafter är att bygga relationer och förtroende, både mot våra kunder men även internt då vi är ett globalt bolag som jobbar i nära samarbete mellan våra olika kontor och avdelningar. God kännedom om mekanik är en förutsättning för denna tjänst och vi förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska.
Vi tror att du i grunden är en ingenjör med något eller flera års erfarenhet av konstruktion och har en god förståelse för dimensionering och mekanik.
Då elektriska funktioner alltmer blir en del av våra produkter, är erfarenhet/kunskap om grundläggande elektronik meriterande men inget krav.
Vi jobbar med Solidworks CAD och PDM, och erfarenhet av dessa är ett plus.

Ansökan

Skicka ett mejl med CV och personligt brev till:
jobb@sittab.com
Vid frågor om tjänsten kontakta Fredrik Svedbo, Konstruktionschef 0243 – 24 64 70